Emanuel Comeş are 25 de ani, e student în Cluj şi de curând şi-a deschis o afacere mai puţin obişnuită pe piaţa din România: face şarete la care poţi “înhăma” un câine de talie mare. Confecţionată din oţel şi cu cauciucuri rezistente, trăsurica are un preţ de 110 euro.

↑Ciobănescul german al lui Emanuel a făcut o “demonstraţie de forţă”, plimbând-o cu şareta pe sora tânărului, Diana

←Emanuel Comeş , un student din Cluj, are o afacere inedită: face la cerere trăsuri la care sunt «înhămate» animale de companie

Trăsnita idee i-a venit lui Emanuel Comeş (25 de ani), din Cluj-Napoca, după ce, vara trecută, a construit un car de mici dimensiuni, însă prea greu pentru a fi tras de ciobănescul lui german.

După ce s-a documentat pe site-urile din străinătate, tânărul şi-a dat seama că poate realiza o şaretă pe care s-o poată conduce un câine. Confecţionată din materiale rezistente, aceasta oferă confort maxim.

O comandă, gata în cinci zile

“Cadrul şaretei este din oţel, iar roţile sunt de bicicletă. Scaunul are burete şi este învelit în piele ecologică, spătarul fiind din lemn. Eu îi avertizez pe clienţii mei că o astfel de şaretă poate fi trasă doar de un câine de talie mare, mai forţos. Pentru ciobănescul meu, acest lucru este floare la ureche”, ne-a povestit Emanuel.

Tânărul susţine că onorează o comandă în aproximativ cinci zile, asta pentru că, student fiind, are timp să lucreze numai la sfârşit de săptămână.