Senatorii din Comisia pentru au respins propunerea legislativă a deputatului UNPR Tudor Ciohodaru (foto) prin care pacienții care ajung la spiatal în stare de ebrietate să își plătească singuri serviciile medicale.

“Chiar dacă îşi plătesc taxele către Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate vor trebui să suporte cheltuielile. Cu banii daţi acum pe tratarea unui singur caz se poate cumpăra o proteză de şold pentru un bătrân sau se poate trata un copil nevinovat”, a mai declarat medicul ieşean.

De asemenea, senatorii nu sunt de acord ca TVA la medicamente să scadă la cinci la sută așa cum a propus uneperistul Tudor Ciohodaru,care spune că prin aceast act normativ s-ar facilita accesul la serviciile medicale ale populației cu venituri reduse.

“Reducerea prețurilor la medicamente va duce la creșterea accesului la tratament a românilor și va permite derularea programelor de săăatate în condiții de normalitate”, spune Ciuhodaru, care adauga ca România are cea mai mică rată de compensare a medicamentelor din Uniunea Europeană.