De ore înainte de un om înarmat a deschis focul într-o școală elementară Connecticut, poliția din Oklahoma a arestat un adolescent pentru că ar fi complot pentru a ataca scoala lui mare și încearcă să recruteze colegii să-l ajute.

Poliția din Bartlesville, o comunitate aproximativ 40 de mile nord de Tulsa, arestat de 18 de ani, Sammie Eaglebear Chavez puțin timp înainte de ora 5 dimineața de vineri pe taxele de conspiratie pentru a provoca vatamari corporale grave sau deces. El a rămas în închisoarea de la Washington County pe sâmbătă pe 1 milion dolari obligațiuni, și el se datorează în instanță 11 ianuarie.

Documentele judiciare nu a lista un avocat pentru Chavez, și apelurile la un număr de documente enumerate în instanță ca sa ajuns la un mesaj înregistrat spunând linia nu a fost disponibil.

Layne Jones, un asistent principal de la școală, a alertat poliția să presupusul complot joi, potrivit unui comunicat cauza probabila. Un student a spus autorităților că Chavez a încercat să "recruteze alți studenți -l ajute cu realizarea unui plan de a atrage elevii în sala școlii, unde a planificat să înceapă împușcare-le după înlănțuirea ușile închise", a declarat poliția.

"Sammie încercat să recruteze alți studenți -l ajute cu realizarea unui plan de a atrage elevii în sala școlii, unde a planificat să înceapă împușcare-le după înlănțuirea ușile închise", Bartlesville Poliția locotenent Kevin Ickleberry a scris în declarație.

Chavez a spus studenților intenționa să plaseze bombe la uși pe care el ar detona atunci când poliția a sosit, și el amenințat că o omoară elevii care nu au dorit să i se alăture, poliția a scris.