Cape Canaveral, Florida (Reuters) - O rachetă fără pilot, deţinută de Tehnologii privat deţinute de explorare spaţială sablate off de la Cape Canaveral Air Force Station, marţi, pentru o misiune conceput pentru a fi primul zbor comercial la Staţia Spaţială Internaţională.
178-picior (54 metri) inaltime racheta Falcon 9 a decolat la 3:44 am de la o rampă de lansare renovat, la sud de locul în care NASA a lansat sale de navete spaţiale acum pensionari.
Mai puţin de 10 minute mai târziu, racheta livrat mărfuri sale - o capsula Dragon, cu 1.200 de lire sterline (544 kg) de alimentare pentru echipajul gară - în orbită.
"Se simte ca o greutate gigant tocmai a venit de pe spatele meu", fondatorul si directorul executiv al companiei Elon Musk postat pe Twitter, după Dragon utilizate panouri solare, primele de mai multe etape-cheie care trebuie îndeplinite înainte ca nava să acosteze este eliminat de la staţia de .
"Fiecare lansare in spatiu, este un eveniment palpitant, dar aceasta este deosebit de interesanta, deoarece aceasta reprezintă potenţialul unei noi ere în zbor spatial american," John Holdren, consilier al preşedintelui Barack Obama de ştiinţă şef, a declarat într-o declaraţie.
NASA se bazeaza pe companii, cum ar fi tehnologiile de explorare a spatiului, sau SpaceX, să preia sarcina de a încărcăturii de zbor - şi, eventual, astronauţi - la statia spatiala 100 miliarde dolari, care orbiteaza in jurul aproximativ 240 de mile deasupra Pământului.
În prezent, NASA este dependentă de Rusia pentru a acoperi echipajului de la gară, la un cost de peste 60 de milioane de euro pe persoană. Rusia, Europa şi Japonia zbura, de asemenea, la staţia de marfă.
Dacă zborul de test este de succes, SpaceX va deveni prima companie privata pentru a ajunge la staţia spaţială, o cercetare complexă microgravitatie pentru materiale biologice, fizica fluidelor şi alte experimente ştiinţifice şi demonstraţii tehnologice.
SpaceX si o a doua companie, Orbital Sciences Corp, deţine deja contracte în valoare de un combinat $ 3,5 miliarde zboruri de marfă la gară.
SpaceX este, de asemenea, printre cele patru firme se luptă pentru a construi taxiuri spaţiu pentru a acoperi astronauţi, turişti şi non-cercetătorilor NASA.