Conducerea Parlamentului a decis joi să continue procedura moţiunii de cenzură asupra legii-cadru a salarizării bugetarilor pentru ca acest demers antiguvernamental să fie încheiat din punct de vedere juridic, însă senatorii şi deputaţii nu vor mai susţine declaraţii politice, după ce un bărbat s-a aruncat de la un balcon din sala plenului, în semn de protest.


"Procedura de desfăşurare a moţiunii trebuie să continue pentru ca ea să se închidă din punct de vedere juridic. Am decis continuarea lucrărilor şedinţei Camerelor reunite în câteva condiţii", a anunţat vicepreşedintele Senatului Petru Filip.


S-a decis ca parlamentarii să se abţină de la orice discuţii şi comentarii politice privind incidentul din plen, iar luările de poziţie pe marginea moţiunii de cenzură să fie anulate."Ceea ce vă propunem este ca procedura să continue şi să vedem în ce măsură există cvorum. (...) Trecem la vot direct fără intervenţii", a spus Filip.

În urma acestui anunţ, secretarii de şedinţă au început să strige catalogul, însă parlamentarii puterii nu votează, iar opoziţia s-a retras înainte de apelul nominal.