Puţină lume a remarcat probabil că în lumea politică dâmboviţeană există clanuri de familie, de la cel mai înalt nivel şi până la simplu deputat sau senator. Găsim pe scena politică, taţi şi fiice, soţi şi soţii, dar şi fraţi, socrii sau gineri, clanuri care decid soarta celor 22 de milioane de români.

Probabil cel mai cunoscut cuplu politic este cel prezidenţial, unde tatăl este preşedintele României, iar copilul este europarlamentar. E vorba despre Traian Băsescu – preşedintele României şi Elena Băsescu – europarlamentar PDL.

Clanul cu cei mai mulţi politicieni la vârf este cel al liderului PSD Victor Ponta, unde există un senator, un europarlamentar şi un deputat. Ilie Sârbu este senator PSD şi este tatăl europarlamentarului Daciana Sârbu, care este nevasta deputatului social-democrat Victor Ponta. Acesta din urmă deţine funcţia de preşedinte al partidului.

În politica de la noi mai găsim trei cupluri soţ şi soţie. Este vorba despre liderul PNL senatorul Crin Antonescu care este şi soţul europarlamentarului Adina Vălean. Soţii pesedişti Miron-senator şi Manuela Mitrea deputat, fac şi ei parte din peisajul politicienilor români. De asemenea, deputata Raluca Turcan este soţia purtătorului de cuvânt al preşedinţiei, Valeriu Turcan.

Cum nu se putea ca sângele apă sa se facă găsim în lumea politicienilor români şi doi fraţi. Primarul PSD al Constanţei Radu Mazăre, care şi-a ajutat fratele pe Alexandru Mazăre să obţină până acum două mandate de parlamentar.