O pisică şi-a făcut, joi, apariţia pe holurile Palatului Parlamentului, dorind probabil să vadă mai de aproape locul în care se decide, de multe ori, soarta românilor. Felina a fost filmată în timp ce cobora scările Palatului Parlamentului, şi a trecut, ulterior, chiar şi prin filtrul de securitate de la intrarea în clădire, anunţă Realitatea TV.

Deputatul UNPR Eugen Nicolicea a dat şi câteva explicaţii cu privire la prezenţa animalului în Palat. “Probabil auzind expresia des uzitată în Parlament de către unii care nu ştiu ce înseamnă, cineva a vrut să-i arate pisica altcuiva. Această expresie înseamnă o ameninţare deoarece pe vasele marinei britanice una din pedepse se făcea cu pisica cu nouă cozi, un bici cu nouă vârfuri care aveau bucăţele de plumb”, a declarat Nicolicea.

Istoria necuvântătoarelor prezente în Parlament are câteva episoade celebre, o bufniţă intrând în foaierul din spatele sălii de plen a Senatului, acum cinci ani, iar anul trecut, un liliac şi-a făcut cămin pe holurile Camerei Deputaţilor.

Nici pisicuţele nu sunt la prima experienţă în Parlament, reporterii Libertatea surprinzând felinele pe holurile clădirii şi în luna octombrie a anului trecut, şi în vara anului 2008.