La peste 30 de ani de la turnarea peliculei "Nea Mărin Miliardar", Libertatea a pătruns în apartamentul unde s-a realizat cea mai mare parte a filmărilor. Paturile imense, tapiseriile scumpe şi mobila stil care i-au făcut pe români să viseze la o viaţă plină de lux occidental sunt încă în perfectă stare la etajul 19 al Hotelului Intercontinental din Capitală.

Libertatea a pătruns în luxosul apartament unde s-au realizat filmările super-producţiei de la finele anilor 70.

Din 1979 încoace, filmul "Nea Mărin miliardar" a rămas în topul producţiilor cinematografice autohtone şi nu există român care să nu se fi amuzat urmărind comedia cu Amza Pellea, Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Stela Popescu sau Sebastian Papaiani.

Pe lângă distrubuţia istorică şi replicile savuroase, o mare parte din farmecul filmului a fost însă atribuită decorului, filmul fiind turnat în cel mai luxos apartament al acelor vremuri, respectiv cel Imprial de la etajul 19 al Intercontinentalului. Acesta continuă să fie şi astăzi cele mai scumpe din tot Bucureştiul, iar o noapte în patul de miliardar poate ajunge la 1.500 de euro! Mulţi bani, dar şi confort pe măsură, ar spune cei care s-au cazat aici de-a lungul timpului.