Reuters "Alistair Barr este de raportare care subscriitori plumb Facebook, Morgan Stanley (MS), JP Morgan (PCM), şi Goldman Sachs (GS), taie toate previziunile din veniturile lor pentru societate în mijlocul de IPO Roadshow.
Acest lucru în sine este foarte neobişnuit (n-am vazut timp de 20 de ani în afaceri şi în jurul IPO Tech).
Dar, la fel de important, ştiri de reducere estimare a fost trecut la doar o mână de clienţi investitori mari, nu toată lumea care a fost în considerare o investiţie în Facebook.
Aceasta este o problemă mare, pentru un motiv de mare:

    
* Diseminarea selectivă. Previziunile veniturile sunt informaţii materiale, în special atunci când acestea sunt pregătite de către analişti, care au avut acces privilegiat la managementul companiei. Ca subscriptorii de plumb pe IPO, analistii aceste informaţii ar fi avut mult mai bine despre compania decât oricine altcineva. Deci, faptul că aceste analişti brusc taie toate previziunile din veniturile lor, în acelaşi timp, în timpul roadshow-ul, iar apoi această informaţie nu a fost trecut la publicul larg, este o problemă uriaşă.
Orice investitor având în vedere o investiţie în Facebook ar putea lua în considerare o reducere estimare de analiştilor de Ofiteri de "materiale de informare."
Ce e mai mult, este probabil ca aceste reduceri de ştiri estimare umezită în interesul IPO printre cei care au auzit despre ele. (Reuters a raportat exact acest lucru - faptul că unele instituţii au fost "speriat" de reducerile de deviz, ca oricine ar fi fost.)
Cu alte cuvinte, în timpul comercializării de IPO Facebook, investitorii care nu au auzit despre aceste reduceri de deviz underwriterul au fost plasate la un dezavantaj de informaţii semnificative şi de nedrept. Ei nu ştiu ce o mulţime de alţi investitori cunoscut, şi au suferit pentru ea.