CAIRO (AP) – Egipt va lansa rezultatele de la alegerile prezidenţiale contestate duminică, a ţării de sus alegeri oficial al Comisiei a spus – un anunt care va pune capăt al ţării cumplit incertitudine despre cine este castigatorul oficial, dar promite nici o rezoluţie lupte pentru putere între islamişti, facţiuni militare şi altele.

O adunare de secular-simpatizante politicieni au criticat, sâmbătă ceea ce au spus ei a fost SUA, implicare în numele a Frăţiei Musulmane, care a revendicat victoria. Alte seculari au stat în spatele grupului islamist, numindu-l câştigător legitim şi probabil cea mai bună speranţă, în circumstanţele actuale faţă de dominaţia militară continuă a ţării.

Litigiu evidenţiază modul în care ţara a fost împărţită în tabere profund polarizate, deoarece doilea tur de scrutin între 16-17 iunie Frăţiei Musulmane candidatul Mohammed Morsi şi alungat lider Hosni Mubarak la ultimul prim-ministru Ahmed Shafiq, cu ambele campanii care revendică victoria cu o marjă îngustă.

Mulţi egipteni s-au adunat în spatele Morsi ca o şansă de a scăpa în cele din urmă ţară a vechiului regim Mubarak, în timp ce altele sprijini Shafiq ca cel mai bun pariu pentru a contracara islamişti şi a restabili ordinea după un an de proteste, dificultăţi economice, şi de teama cu privire la criminalitate şi instabilitate continuă .