Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, joi, pe Dinel Staicu la 12 ani de închisoare în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor, majorând astfel pedeapsa de patru ani de închisoare primită de acesta la Judecătoria Sectorului 4, informează Mediafax.

Foto: Libertatea / Dinel Staicu are mari probleme cu legeaTot la 12 ani de închisoare a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti şi fostul preşedinte al Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR) Ion Popescu, la Judecătoria Sectorului 4 acesta primind o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de o fraudă de cinci milioane de euro.

Alături de aceşita au primit pedepse de câte şase ani de închisoare cu executare Radian Răceală şi Viorica Duţu, Tribunalul Bucureşti majorând astfel pedepsele de trei ani de închisoare cu suspendare aplicate de instanţa de fond.

Decizia Tribunalului Capitalei nu este definitivă, putând fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

În 15 iunie, Judecătoria Sectorului 4 i-a condamnat pe Dinel Staicu (foto) şi pe fostul preşedinte al BIR Ion Popescu la câte patru ani de închisoare cu executare şi la plata a peste opt milioane de lei, într-un dosar privind o fraudă de cinci milioane de euro.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la trei ani de închisoare cu suspendare Radian Răceală, fost director al Direcţiei de creditare din BIR şi Viorica Duţu, fost şef serviciu creditare la aceeaşi bancă, ambii pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată. Celor doi instanţa le-a impus termene de încercare de câte cinci ani.