Costel Ţurcan, zis “Scooby”, unul dintre proxeneţii grupării Doru Iuga, a fost reţinut în Austria, el fiind dat în urmărire generală după ce pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă în dosarul în care sunt cercetate mai multe persoane pentru proxenetism şi sex cu minori.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Bucureşti, procurorul Cristina Radu, a declarat pentru Mediafax că Ţurcan a fost prins în Austria, într-un autocar cu care venea din Germania spre România. Costel Ţurcan, băut fiind, a început să facă scandal în autocarul în care se afla. Autorităţile austriece l-au verificat pe Ţurcan în baza de urmăriţi, constatând că pe numele lui există un mandat internaţional de arestare.

Ţurcan a fost reţinut şi luat în custodie de autorităţile austriece, urmând să fie predat autorităţilor române în scurt timp, a precizat procurorul Cristina Radu. Pe numele lui Costel Ţurcan a fost emis, în 1 iulie, de către Judecătoria Sectorului 2, un mandat de arestare preventivă în lipsă. Costel Ţurcan este unul dintre proxeneţii din gruparea infracţională acuzată că a racolat minori pentru a se prostitua. El a fost dat în urmărire internaţională, anchetatorii având