Un juriu a luat mai puţin de două zile pentru a găsi Jerry Sandusky vinovat de 45 de 48 capete de acuzare de abuz sexual asupra copilului, dar judecătorul va avea nevoie de timp considerabil mai mult pentru a decide pedeapsa.

Judecătorul John Cleland a comandat un raport de pre-condamnare, care va dura de la una la doua luni pentru a finaliza.

In acest timp, Sandusky va fi examinat de către Consiliul de stat sexual de evaluare a infractorilor pentru a decide dacă el trebuie să fie tratat ca un pradator sexual violent, iar procurorii ar putea cere judecător, pentru o audiere.

Judecătorul determină dacă cineva este un pradator sexual violent – se desfăşoară de raportare elastică şi cerinţele de tratament, o data pe cineva este în afara de închisoare – şi pot folosi informaţiile din ancheta bord într-o decizie de condamnare.

Dacă el este condamnat la închisoare de stat – care pare a fi sigur în acest caz -, atunci Sandusky va fi transferat la Camp Hill, din sud-centrala din Pennsylvania, care are 3.000 de la 4.000 de deţinuţi, dintre care aproximativ 1.000 sunt deţinute temporar pentru clasificare.

Deţinuţii noi sunt puse printr-o baterie de medical, dentar, psihiatric, testare psihologică, profesional şi educaţional, în conformitate cu purtatorul de cuvant al Departamentului de Corectarea Sue Bensinger, care a vorbit în general despre un bărbat deţinut condamnat la Centrul Judeţean şi nu a cauzei Sandusky în special.