Rata seismelor mari a crescut in ultimii ani, omenirea fiind afectata de adevarate catastrofe. Sute de mii de vieti s-au pierdut doar in ultimul an, in urma cutremurului din Japonia si a celui de duminica, din Turcia. Salvarea multora dintre victime putea fi intr-o metoda simpla de supravietuire, numita triunghiul vietii.

Aceasta tehnica, numita triunghiul vietii, este simplu de pus in aplicare. In caz de cutremur, trebuie sa te lipesti de latura unei mese solide, de usa sau de o bucata de mobilier solid. In cazul in care tavanul (A) se prabuseste peste obiect (B), intre cele doua (A si B) se va crea un spatiu triunghiular, unde nu pot ajunge nici tavanul si nici alte obiecte dure. Astfel, acel triunghi este o zona de siguranta in caz de calamitate provocata de un seism puternic. Cauta-ti de acum locul in care te vei ascunde in caz de cutremur!


Indicatii pretioase pentru supravietuire

Daca te afli intr-o cladire, nu te grabi sa iesi din ea. Esti mult mai in siguranta inauntru decat afara. Nu uita ca un cutremur are replici care pot agrava structura cladirii.
Nu te aseza langa ferestre, oglinzi mari, usi de sticla, dulapuri foarte grele si nu te baga sub masa, deoarece centrul mesei cedeaza cel mai repede.
In cazul in care obiectul langa care te-ai asezat da semne ca cedeaza, muta-te, cu pasi mici, langa un alt obiect mai solid.
Daca incaperea in care stai este grav avariata, nu incerca sa iesi afara. Ai mai multe sanse de supravietuire daca astepti salvatorii.