În apropierea sărbătorilor de Paşte, atât în Bucureşti, cât şi prin ţară sunt programate o serie de târguri tematice. Ce puteţi vedea la evenimentele de Paşte şi de Florii: demonstraţii de încondeiat ouă, produse pralinate, produse din ghimbir, articole din foi de porumb, petreceri câmpeneşti, plimbări cu trenuleţul sau cu ponei, mini-zoo cu iepuraşi, posibilitatea de a face poze cu Iepuraşul de Paşte şi microrecitaluri.

Bucureşti:
- Până pe 15 aprilie se desfăşoară Târgul de Paşte "Cu Iepuraşul prin Obor": turtă dulce, cozonaci, ouă încondeiate, decoraţiuni de Paşte, ciocolată şi alte dulciuri.

- În perioada 2-14 aprilie se desfăşoară, la librăriile Cărtureşti din Capitală, Târgul Cărtureştilor, ediţia de Paşte.

- În perioada 5-8 aprilie puteţi vizita, în spaţiul expoziţional Bell'Agio Casa (Uranus-Calea Rahovei 157D), Târgul de Paşte al Bucureştilor: ceramişti, sculptori, maeştri populari, dansatori şi cântăreţi, spectacole, expoziţii şi concursuri pentru copii şi familii.

- În perioada 6-7 aprilie, Muzeul Ţăranului Român găzduieşte Târgul de Florii: demonstraţii de încondeiat ouă, atelier de legătorie, meşterii instrumentişti vor oferi microrecitaluri la nai, fluier, ocarină, cimpoi şi caval.

- În perioda 6 aprilie-1 mai se desfaşoară Târgul de Florii, Paşte şi 1 Mai (în Parcul "Alexandru Ioan Cuza", în zona bisericii maramureşene - pe aleea din jurul lacului). Program 10-20.

- Pe 7 aprilie, la ora 11.00, Muzeul Naţional de Geologie organizează atelierul de creaţie "Fabrica Iepuraşului Ţup-Ţup".

- În perioada 7-8 aprilie puteţi vizita un Târg Handmade de Florii, la Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Şuţu), între 10.00 şi 19.00. Intrarea este gratuită.