Potrivit unui nou proiect de lege al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, camparea pe plajele din România ar putea fi interzisă. Potrivit statisticilor cea mai afectată staţiune de pe litoralul românesc ar fi Vama Veche, informează Realitatea.net.
Potrivit articolului 21 al noului proiect de lege a turismului, “este interzis utilizatorilor plajelor cu destinaţie turistică, precum şi oricăror altor persoane:
a) camparea pe plajă;
b) amplasarea şi/sau montarea de panouri publicitare, bannere, postere, şi orice alte tipuri de dispozitive care servesc publicităţii;
c) accesul persoanelor însoţite de animale, cu excepţia câinilor din dotarea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a câinilor utilitari ai persoanelor cu dizabilităţi;
d) circulaţia sau staţionarea vehiculelor, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative şi a utilajelor de întreţinere a plajelor”.

Cei mai afectaţi de interzicerea campării vor fi turiştii care merg în Vama Veche, unde o mare parte din plajă este ocupată, anual, de corturi.